Comunicado de nuestras camaradas de la Joventut Socialista Unificada de Catalunya con motivo del 11 de septiembre, día nacional de Catalunya.

L’11 de Setembre: La JSUC lluitem pel catalanisme popular i la república federal!

12491744_452388481622660_1505107188762419742_o

L’actualitat política en l’àmbit mundial ve marcada per l’agressió imperialista, responent als interessos del capital, el qual busca reiteradament la seva expansió saquejant els recursos naturals de diferents països a costa del patiment de les seves classes populars.

Aquests tipus d’intervencions han comportat conseqüències catastròfiques, les quals han hagut de pagar les persones dels països afectats, havent de fugir de la guerra i la misèria. És per aquests motius, que la Joventut Socialista Unificada de Catalunya rebutgem i condemnem aquesta barbàrie.

LaDiada Nacional de Catalunya se celebrarà en un context polític, econòmic i social dramàtic per a la classe treballadora i les classe populars catalanes. Un cop més, les forces nacionalistes de Catalunya que actualment governen a la Generalitat, utilitzaran la reivindicació de la identitat nacional catalana, al mateix temps que el govern de l’Estat Espanyol encapçalat en funcions pel Partit Popular ho farà amb la reivindicació de la identitat nacional espanyola. Una estratègia per amagar les polítiques (retallades, privatitzacions…) portades a terme per ambdós governs durant tots aquests anys en contra de la classe treballadora, a la qual volen dividir utilitzant la confrontació nacional.

Tant el govern del Partit Popular en el conjunt de l’Estat com el de Junts pel Sí a Catalunya, obeeixen els dictats del Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional i la Comissió Europea aplicant les retallades que, segons diuen, són necessàries per poder sortir de la situació de crisi econòmica. Al mateix temps, donant suport a la ingerència de l’ OTAN en aquells països (Síria, actualment), que no volen renegar de la seva sobirania, la qual porten reclamant durant molts anys el Poble Palestí i el Poble Saharaui que han patit i segueixen patint els crims portats a terme pels Estats Israelians i Marroquí, respectivament.

És per aquest motiu que l’ 11 de Setembre, des de la JSUC, reivindiquem la unitat contra la burgesia catalana i espanyola, des d’una perspectiva de classe, i lluitem per aconseguir la constitució d’un Estat Republicà i Federal de caràcter plurinacional, que reconegui el dret a l’autodeterminació dels pobles d’Espanya i de caràcter solidari entre aquests.

No podem parlar de sobirania si aquesta no recau sobre el poble de Catalunya, i aquí és on defensem un catalanisme popular que mantingui la unió de la classe treballadora en contra dels interessos de la burgesia catalana, basats en polítiques antisocials, de caràcter neoliberal.

Per últim, volem recordar el cop d’Estat contra el president a Chile l’11 de setembre de 1973 portat a terme per un exèrcit antipopular recolzat i finançat pels Estats Units que ens mostren, un cop més, fins a quin punt és capaç d’arribar aquesta fase del capitalisme per poder consolidar el seu domini.

14264983_536896333171874_1117037742022408155_n

cse9rllwyaaxu0i

cse9ttpxgaaurbg