[Feminismo] Lo que hay detrás del spot “Patria”

Lo que hay detrás del spot “Patria”

[Catalunya] L’11 de Setembre: Lluitem pel catalanisme popular i la república federal!

Comunicado de nuestras camaradas de la Joventut Socialista Unificada de Catalunya con motivo del 11 de septiembre, día nacional de Catalunya.

La UJCE condena el desalojo de Can Vies

Tras más de 17 años de antigüedad, el centro social Can Vies, situado en el barrio barcelonés de Sants, fue demolido el pasado lunes 26 de mayo por parte del Ayuntamiento de Barcelona.

Can Vies llevaba desde abril amenazado con el desalojo por orden judicial, haciendo peligrar así la continuidad de un centro autogestionado que hasta su demolición había sido el espacio de encuentro de diversas iniciativas sociales y culturales del barrio de Sants.

[Catalunya] Comunicat de l’Espurna en solidaritat amb la resistència antifeixista a Ucraïna

Des del cop d’estat, recolzat per la UE, la OTAN i els EUA que va tenir lloc aquest febrer a Ucraïna han passat diversos fets.
Un cop d’estat recordem, directament relacionat amb la prèvia aparició de franctiradors a les mobilitzacions –de coneixement ja públic que pertanyien a les bandes opositores-, és necessari evidenciar que és la primera vegada des del fi de la segona guerra mundial que el feixisme torna a un govern europeu, servint com a instrument al servei d’estratègies imperialistes. Un govern il•legítim de coalició entre forces de dretes, d’extrema dreta (Svoboda) i directament nazis (Pravy Sektor) controlen el país. És especialment significatiu que una de les primeres mesures del nou govern fos un préstec del FMI, sumant-li una sèrie de mesures econòmiques “doloroses”.

S’ha començat una persecució contra minories ètniques i dissidents polítics, així com la crema de seus del Partit Comunista i de sinagogues, al més pur estil de l’Alemanya nazi. La resistència contra el nou govern no s’ha fet esperar i el moviment antifeixista ha cristal•litzat en diversos llocs, especialment al sud i a l’est del país, per bé que és fals que la resistència tingui un caràcter només pro-rus.